Wednesday, 23 March 2011

Hello..Assalamualaikum.....

fuuhhhhhh...alhamdulillah..
we've done our best in our presentation..
we just hope for da beshh...insyaallah...

for us, this is just begin!!!

Dewan Astana KTC!!..We Are Ready!!!

Assalamualaikum and very good morning.
Now we are in Dewan Astana KTC and ready for da competition!!
kama~yassin~fik~faiz
Insyaallah,we will try our best!!..pray for our victory k!!!

our final touch!!!

kami adalah geng tak tido mlam...hahahha...smata2 nak siapkan projek inovasi ni..so, insyaallah kami akan lakukan yang terbaik dan tolong erk doakan kejayaan kami..amin..ni ada sdikit gambar n logo kami....




Monday, 21 March 2011

mySolution

Assalamualaikum dan Selamat Pagi!!
Salam 1Malaysia!!

mySolution
for your information,
the reason why people is still using books even there is pda and wut so ever,
is just simply because easier to flip.
however, it hard for you to refer 4 pages at one time,right??
not even 4,we can provide you until 8 pages!!
thus, we come out wtih....tadddaaaa!!!....mySolution!! 

*plz allow me to post in Malay..huhu

Idea asal utk produk ini adalah untuk kegunaan pensyarah,
sebagai tempat untuk meletakkan skema2 jawapan peperiksaan.
tapi, utk memaksimise kan penggunaan ny,
student pon boleh guna utk tujuan perbincangan..

so,kalau korang na tawu dgn lebih lanjut,
boleh la dtg ke Dewan Astana Kolej Tuanku Canselor,
Universiti Teknologi Malaysia, Kampus Johor Bahru...!!

yang menge'post',
yassin yusof

TERIMA KASIH...!!

Assalamualaikum dan Selamat Pagi...!!


Terima kasih kami ucapkan kepada 7 org pertama yg da follow blog kami smpi la ni..!!
Tolong sebar2 kan ye...
Dan korang sume secara eklusifnya dijemput ke GRAND FINALE program ni..!!!


Tempat  : Dewan Astana, KTC
Masa  : 9.00 pagi
Hari : Khamis
Tarikh : 24 March 2011


Terima kasih sekali lagi ....... !!!!

myHelper

salam kembali..
sekarang, kami nak cerita sikit pasal
produk myHelper ni.
agak-agak nampak macam apa laa..??
kawan-kawan cakap nampak
macam penyodok pasir je.
sebenarnya, itu ialah idea asalnya.
masih lagi menjadi penyodok pasir,
tetapi dalam keadaan yang
lebih sebaguna.
bagaimana??
pasir yang masuk melalui kepala skop,
akan turun melalui batang paip terus ke dalam
guni ataupun bekas.
pembuatannya tidak semudah yang disangka.
dengan menggunakan hanya
bahan-bahan yang boleh dikitar semula,
kami kumpulan xpression
mencipta myHelper di atas.
gambar di atas diambil semasa
aktiviti kemasan dilakukan.
walaubagaimanapun, gambar di atas bukanlah
gambar sebenar produk kami.
hanyalah untuk tayangan semata-mata.
hahahhaaaa...
lupa lak nak bgtau,
antara bahan-bahan yang digunakan untuk membuat
myHelper ialah :
  • tong gallon
  • upvc pipe berdiameter 100mm
  • gam silikon
  • tiub kecil
hak cipta adalah terpelihara.
sekian sahaja...



Setelah sekian lama.....

Baca je tajuk kat atas, bunyi macam patah hati je...haha
sebenarnye  projek kitorang yakni 'mysolution' dan 'myhelper' dah siap!!
tinggal nak touch up sikit sikit je..
setelah sekian lama kitorang buat projek ni kitorang akan bentang projek  minggu ni  hari khamis..
tak sabar pulak nak bentang sebab nak tau ap orang kate  pasal projek ni...
apa-apa pun, kitorang harapkan yang terbaik untuk projek ni...insya-Allah


                                                                Yang melaporkan:
                                                                       
                                                                       -FAIZ-

Team's CREWs

( klik gambar atas untuk gemokkan ).. =)
di atas ialah gambar-gambar ahli kumpulan inovasi "My Xpression".
bermula dari sebelah kiri sekali ialah 
Muhammad Noor Yassin bin Mohd Yusof,
Kamarudin bin Abdul Rahman,
Mohd Faiz bin Hilal,
dan Mohd Fikree bin Yusof.

dengan kekuatan empat orang ahli kumpulan,
kami melaksanakan dua buah 
projek yang telah diusulkan
yakni "mySolution" dan "myHelper" hahahaa...

yang melaporkan :

fikree